Pittige noedelssalade met ananas en gestoomde kip

Pittige noedelssalade met ananas en gestoomde kip

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Leg de in twee gesneden kipfilet in een stoommandje op bakpapier. Zet boven een pan met kokend water, zonder dat het water contact heeft met de kip. Stoom gaar in 20 à 30 minuten.

  2. Kook de eiermie zoals aangeven op de verpakking. Giet ze af en spoel onder koud stromend water.

  3. Schil de wortels en rasp ze grof. Pel de sjalotjes, snij eerst doormidden en erna in fijne halve maantjes.

  4. Schil de ananas, verwijder de harde kern en snij het vruchtvlees in flinterdunne plakjes.

  5. Trek de warme kip met behulp van 2 vorken in stukjes en laat afkoelen.

  6. Schep de wortel, ananas, sjalot en kip door de noedels. Scheur de muntblaadjes en snij de chilipepertjes fijn. Schep door de salade.

  7. Klop een dressing van limoensap, 2 eetlepels sojasaus en honing naar smaak. Schenk over de salade. Serveer onmiddellijk.