Pompoen-fetabrood

d492a544b562b5ef562d79a20de8af66179f77f33bdd5394ab320c0c92e2de14.jpg

Allergenen

Eieren, Gluten, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de pompoen en snij in grove stukken. Doe ze in een ovenschotel en rooster de pompoen gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  2. Meng de gist en het warm water in een kom. Zet de kom op een warme plaats gedurende 10 tot 15 minuten, tot het mengsel gaat borrelen.

  3. Pel de ui en snipper fijn. Meng de ui met de olijfolie, de melk, de losgeklopte de eieren, de rozemarijn, het zout en de suiker goed onder elkaar.

  4. Roer de bloem, het uimengsel en het gistmengsel goed dooreen. Dek af en zet 1 uur op een warme plek tot het deeg in volume is verdubbeld.

  5. Verkruimel de feta en meng samen met de uitgeknepen pompoen door het deeg.

  6. Vet de bakvorm in met boter en bestrooi met bloem. Giet het deeg in de bakvorm en bak in 1 uur gaar in een voorverwarmde oven van 180°C. Check met een baknaald of het deeg gaar is (als er niets aan de naald blijft hangen, is het deeg uitgebakken).

  7. Haal uit de oven en laat nog 10 minuten afkoelen alvorens het brood uit de vorm te halen.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit