Broodje gevuld met feta en spinazie

Broodje gevuld met feta en spinazie

Allergenen

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Brooddeeg: verwarm de melk lichtjes en los de gist en suiker erin op. Laat 15 minuten rusten tot er luchtbelletjes ontstaan.

  3. Meng de bloem met het zout in een kom. Schenk de melk erbij en voeg de boter toe. Roer door elkaar en kneed verder met de hand tot een homogeen deeg. Kneed in 10 minuten glad en elastisch. Verdeel in 6 stukken. Vorm 6 bolletjes en leg ze op bakpapier. Laat 10 minuten rijzen op een warme plek. Rol elk deegbolletje uit tot een rechthoek.

  4. Snij de champignons in plakjes. Snij de feta in staafjes. Leg 1 eetlepel spinazie in het midden met daarop 1 in plakjes gesneden champignon en een dunne staaf feta. Kruid met versgemalen zwarte peper en zout.

  5. Bestrijk het deeg rond de vulling met losgeklopt ei. Vouw de korte kanten van het deeg om de vulling en vouw vervolgens de lange kant mooi dicht tot een pakketje. Druk goed aan en leg de broodjes met de naad naar onder op een baktapijtje. Dek ze losjes af met plasticfolie en laat nog 30 minuten rijzen.

  6. Verwijder de plasticfolie. Bestrijk met de rest van het losgeklopte ei. Bak ze goudbruin en gaar in 30 minuten in de voorverwarmde oven.