Provençaalse saus

Provençaalse saus

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de uien en snij ze in grove stukken.

  2. Spoel de paprika, halveer en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika in repen en vervolgens in stukjes.

  3. Spoel de courgette en aubergine. Snij beide groenten in stukjes, verwijder de pitjes bij de courgette.

  4. Pel het lookteentje en snipper fijn. Pluk de basilicumblaadjes en hak fijn.

  5. Verwarm wat olijfolie in een grote pan. Voeg de fijngesnipperde look, uien, paprika, courgette en auberginestukjes toe en laat stoven op een zacht vuur gedurende ± 20 minuten. Roer regelmatig.

  6. Giet de tomatencoulis erbij. Voeg de gehakte basilicum en de tijmnaaldjes toe. Laat nog 10 minuten verder stoven.

  7. Voeg als laatste de kruidenkaas toe. Meng en laat nog even doorwarmen.

  8. Lekker met een stukje kip van op de barbecue.

  9. Werk af met nog wat verse basilicum.