Ravioli van zoete aardappel met licht currysausje en pinda’s

Ravioli van zoete aardappel met licht currysausje en pinda’s

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pasta

    Meng alle ingrediënten tot een glad deeg, wikkel in plasticfolie en laat 1 nachtje rusten in de koelkast.

  2. Vulling

    Pof de zoete aardappel in de oven tot hij gaar is.

  3. Hak de pindanoten fijn.

  4. Bak het spek krokant, dep droog op keukenpapier en hak fijn.

  5. Snij de zoete aardappel doormidden en schep het vruchtvlees eruit. Mix met de ricotta en 1 eidooier. Meng de gehakte pindanoten en het fijngehakte spek onder de zoete aardappelmengeling. Kruid met piment d’espelette of cayennepeper.

  6. Rol een deel van het pastadeeg dun uit met behulp van een pastamachine. Leg hoopjes vulling op het deeg (laat steeds wat ruimte tussen de hoopjes). Bevochtig de rand rond de vulling met wat water. Leg een andere dunne lap deeg erboven en druk goed aan. Snij de ravioli in vierkantjes.

  7. Currysaus

    Versnipper de lente-ui en stoof aan in boter.

  8. Schil de gember en pel de look. Rasp de gember en look en voeg toe aan de lente-ui.

  9. Voeg het currypoeder toe en laat kort meestoven.

  10. Giet de ahornsiroop erbij en laat kort karamelliseren. Blus met de kokosmelk en laat opkoken.

  11. Breng op smaak met wat vissaus. Verfris met limoensap en kruid met peper en zout.

  12. Kook de ravioli gedurende 3 à 4 min gaar en meng door de saus vlak voor het serveren.

  13. Snij de rode piccantina in fijne rondjes.

  14. Bak kort aan in olijfolie en giet uit in een ruime pot water (zo wordt het iets minder pittig).

  15. Verdeel de ravioli met saus in diepe kommen.

  16. Werk de pasta af met de rode piccantina, gehakte pindanoten en korianderblaadjes.