Zoete aardappelcurry met gehaktballetjes

8Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 600 g zoete aardappelen
  • 200 g jonge spinazieblaadjes
  • 200 g kikkererwten uit blik
  • 400 g Boni Selection tomatenstukjes met chili
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 rode piccantina
  • 1 ui
  • 1 teen look
  • 5 cm gember
  • 1 kl garam masala
  • ½ kl gemalen komijn
  • 1 bosje koriander
  • 100 g Spar amandelen
  • Boni Selection olijfolie
  • 500 g rundergehakt
  • 1 grote ui
  • 1 Spar ei
  • 100 g maïsgriesmeel
  • 4 el tikka masalasaus
  • 1 kl komijnpoeder
  • 30 g koriander
  • pilipili
  • arachideolie
Recept

1. Gehaktballetjes: pel de ui en snipper fijn. Snipper de koriander fijn. Fruit de uisnippers in olie tot ze zacht zijn. Meng ui, tikka masalasaus, komijn, ei, maïsgriesmeel en verse koriander door het vlees. Kruid met peper, zout en pilipili.
2. Vorm, met natte handen, balletjes. Bak ze goudbruin en gaar in hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier.
3. Curry: rooster de amandelen in een droge koekenpan. Laat ze licht kleuren. Pluk de blaadjes van de koriander en hou apart. Hak de steeltjes grof.
4. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van 3 op 3 cm.
5. Verwijder de zaadjes en vliesjes van de chilipeper en snij het vruchtvlees fijn. Pel de ui en look en snipper fijn. Schil de gember en snipper fijn.
6. Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot en stoof de uisnippers glazig. Voeg look, gember, chilipeper, garam masala en komijn toe en laat even meebakken onder voortdurend roeren.
7. Voeg zoete aardappelblokjes, tomatenstukjes en kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat 15 min op een zacht vuur garen.
8. Schep de uitgelekte kikkererwten en koriandersteeltjes erdoor. Voeg de spinazie beetje bij beetje toe en laat slinken, kruid met peper en zout.
9. Voeg de gehaktballetjes toe en werk af met amandelen en koriander.

< naar recepten