Rigatoni alla norcina (Rigatoni met worst en champignons)

Rigatoni alla norcina (Rigatoni met worst en champignons)

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en look en snipper alles fijn.

  2. Snij de champignons in dunne schijfjes.

  3. Rasp de pecorino fijn.

  4. Verhit wat olijfolie in een pan. Bak de ui en look glazig.

  5. Duw het gehakt uit de worsten en voeg bij de ui en look.

  6. Bak gaar in niet te fijne stukken.

  7. Roer de champignons erdoor en laat 5 min meebakken.

  8. Blus met de room en laat zachtjes sudderen.

  9. Breng gezouten water aan de kook en gaar de pasta al dente.

  10. Schep de pasta rechtstreeks uit het pastakookvocht bij de saus en voeg wat extra pastakookvocht toe voor de binding van de saus.

  11. Laat de pasta wat verder sudderen in de saus.

  12. Roer de gemalen pecorino en fijngesnipperde peterselie erdoor.

  13. Werk af met zwarte peper en serveer met truffelolie.