Risotto met paddenstoelen en broccolini

7c15e58319cda4838fd9cc5d84071c5f046cbba587741c4d0e73e4324b5375b1.jpg

Allergenen

Lactose, Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de sjalotten en teentjes look. Snipper alles fijn.

  2. Stoof aan in olijfolie, maar laat ze niet kleuren.

  3. Voeg de risotto toe en laat even meebakken. Kruid met peper en zout.

  4. Blus met de witte wijn en laat opkoken.

  5. Snij 6 Parijse champignons in kleine stukjes (= duxelles). Voeg toe aan de rijst.

  6. Giet er een beetje gevogeltefond bij. Roer af en toe.

  7. Snij 2 grotere champignons in fijne schelletjes en steek rondjes uit de champignonsneetjes.

  8. Reinig de broccolini en snij wat bij. Bak de broccolini in een klontje boter.

  9. Spoel de bospaddenstoelen kort en laat drogen op een handdoek.

  10. Rasp de Parmezaanse kaas.

  11. Snij de champignons van de triomix in grote stukken.

  12. Giet, als de eerste gevogeltefond volledig opgenomen is, nog wat fond bij de risotto. Blijf af en toe roeren. Herhaal dit tot alle fond opgebruikt is en de rijst beetgaar is.

  13. Verwarm olijfolie in een pan. Voeg de verschillende champignons (behalve de rondjes) toe en 1 teentje look. Bak op een hoog vuur. Voeg een klontje boter toe en kruid met peper en zout.

  14. Voeg, als de rijst beetgaar is, de Parmezaanse kaas toe en laat smelten.

  15. Doe er een klontje boter bij en laat ook dit smelten.

  16. Zet een grote serveerring in het midden van het bord. Vul de ring met risotto.

  17. Haal de ring weg en schik de broccolini erop.

  18. Verdeel de verschillende soorten paddenstoelen erop. Werk af met rondjes rauwe champignon.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit