Scampicurry met broccolini

4Schaal-/Schelpdieren60minPrint
Ingrediënten
  • 1 bussel lente-ui
  • 20 gepelde scampi’s
  • 25 cl Spar room
  • 2 pakjes broccolini
  • 200 g jasmijnrijst
  • 1 kl currypoeder
  • 1 limoen
  • 2 el verse koriander
  • ½ kl gember
  • 1 el Boni Selection olijfolie
Recept

1. Verwijder het darmkanaal van de scampi’s.
2. Schil 1 cm verse gember en hak fijn.
3. Snij de lente-ui fijn en bak samen met de scampi’s en gember kort aan in olijfolie. Kruid met peper, zout, currypoeder en de zeste van 1 limoen.
4. Voeg de room toe en laat de saus indikken. Breng op smaak met het sap van ½ limoen.
5. Blancheer de broccolini en kruid met peper en zout.
6. Kook de jasmijnrijst gaar.
7. Verdeel de rijst over de borden en schik de scampi’s en broccolini erop.
8. Werk het gerecht af met verse koriander.

< naar recepten