Schaaldieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel en ontdarm de garnalen.
-
Doe de garnalen in een kom. Bestrooi met kurkuma en muskaatnoot. Kruid met zout en zet opzij.
-
Schep de kokosroom (het dikkere gedeelte) van de kokosmelk (het waterige gedeelte).
-
Schil en snij de gember grof.
-
Pel de ui en look en hak fijn.
-
Snij de chilipepers met de zaadjes in ringetjes.
-
Voeg 1 el warm water bij de saffraandraadjes.
-
Doe de ui, look, chili, gember en het kokospoeder in een hakmolentje. Mix tot een gladde pasta. Voeg indien nodig wat water toe.
-
Verwarm de wok en laat geklaarde boter smelten. Bak de garnalen 1 min aan elke kant (ze kleuren dan net roze) en haal ze uit de wok.
-
Roerbak in dezelfde wok het kaneelstokje, de kruidnagels en de laurierblaadjes gedurende 30 sec.
-
Voeg de uienpasta toe en roerbak op een matig vuur 5 à 7 min. Voeg extra geklaarde boter toe indien nodig.
-
Bestrooi met paprikapoeder en zout. Overgiet met kokosmelk en roer de saffraandraadjes met vocht erdoor.
-
Breng al roerend aan de kook tot de saus iets ingedikt is. Doe de garnalen erbij en laat ze kort garen in de saus.
-
Breng op smaak met garam masala en zout.
-
Lepel de kokosroom erover.
-
Bestrooi met grofgesneden koriander en serveer met witte rijst.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven