Scampicurry uit Calcutta

4Schaal-/Schelpdieren60minPrint
Ingrediënten
  • 500 g tijgergarnalen
  • 1 kl kurkuma
  • 2 el geklaarde boter
  • gemalen nootmuskaat
  • 3 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kaneelstok
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 5 cm gember
  • 2 groene pepertjes
  • ½ kl paprikapoeder
  • 1 kl garam masala
  • 2 el Spar kokospoeder
  • 400 ml kokosmelk
  • paar saffraandraadjes
  • 1 potje
  • witte rijst
Recept
  1. Pel en ontdarm de garnalen.
  2. Doe de garnalen in een kom. Bestrooi met kurkuma en muskaatnoot. Kruid met zout en zet opzij.
  3. Schep de kokosroom (het dikkere gedeelte) van de kokosmelk (het waterige gedeelte).
  4. Schil en snij de gember grof.
  5. Pel de ui en look en hak fijn.
  6. Snij de chilipepers met de zaadjes in ringetjes.
  7. Voeg 1 el warm water bij de saffraandraadjes.
  8. Doe de ui, look, chili, gember en het kokospoeder in een hakmolentje. Mix tot een gladde pasta. Voeg indien nodig wat water toe.
  9. Verwarm de wok en laat geklaarde boter smelten. Bak de garnalen 1 min aan elke kant (ze kleuren dan net roze) en haal ze uit de wok.
  10. Roerbak in dezelfde wok het kaneelstokje, de kruidnagels en de laurierblaadjes gedurende 30 sec.
  11. Voeg de uienpasta toe en roerbak op een matig vuur 5 à 7 min. Voeg extra geklaarde boter toe indien nodig.
  12. Bestrooi met paprikapoeder en zout. Overgiet met kokosmelk en roer de saffraandraadjes met vocht erdoor.
  13. Breng al roerend aan de kook tot de saus iets ingedikt is. Doe de garnalen erbij en laat ze kort garen in de saus.
  14. Breng op smaak met garam masala en zout.
  15. Lepel de kokosroom erover.
  16. Bestrooi met grofgesneden koriander en serveer met witte rijst.
< naar recepten