Waterzooi van kip met broccolini

Waterzooi van kip met broccolini

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig de groenten, schil de wortelen.

  2. Snij de uien, wortelen, selder en prei in grove stukken. Snij de steeltjes van de broccolini fijn.

  3. Haal bouten en borstvlees van de karkas van de kip.

  4. Leg de stukken kip in een grote soepketel. Voeg de ui, selder, wortelen en prei toe. Zet onder koud water. Doe de aromaten (tijm, laurier en rozemarijn) erbij.

  5. Breng aan de kook. Laat verder garen op zacht vuur.

  6. Prik af en toe in het vlees om te kijken of het gaar is. Neem het uit de soep als het gaar is. Haal het vlees van de karkas en beentjes.

  7. Voeg de broccolini toe aan de waterzooi. Laat de waterzooi nog even opkoken.

  8. Voeg het kippenvlees toe.

  9. Werk af met een scheutje room. Kruid met peper en zout.