Risotto van knolselder met hazelnoot en blauwe kaas

9de018b801177c9b970ddcc059e1d5fef4b082788ec7aa9530d0416adbf6f59f.jpg

Allergenen

Selder, Lactose, Melk, noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de knolselder en snij hem in kleine blokjes van ± 2 mm bij 2 mm. Warm de groentebouillon op.

  2. Pel de sjalot en snipper fijn. Stoof ze glazig aan in de boter op een laag vuur. Voeg de rijst toe en laat die ook glazig worden. Blus met de witte wijn en laat wat uitdampen. Voeg de helft van de knolselderblokjes toe. Giet de warme groentebouillon erbij en voeg het takje tijm toe.

  3. Laat de rijst nu gedurende ± 20 minuten garen op een laag vuur.

  4. Verkruimel de blauwe kaas en meng hem samen met de mascarpone onder de gare risotto. Kruid met peper en zout. De risotto moet dik vloeibaar en romig zijn.

  5. Bak de rest van de knolselderblokjes goudbruin in een pan met een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Hak de hazelnoten grof en bak ze ook nog kort mee.

  6. Verdeel de risotto over de kommetjes. Schik de gebakken knolselderblokjes en gehakte hazelnoten erover. Werk af met een plukje platte peterselie.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit