Ronde appelcake met rumrozijnen

Ronde appelcake met rumrozijnen

Allergenen

Eieren , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Week de rozijnen ± 15 min in de rum.

  2. Vet de cakevorm in met boter en bestrooi met bloem.

  3. Verwarm de oven voor op 180°C.

  4. Klop de eieren luchtig op met de suiker en vanillesuiker.

  5. Laat de boter smelten en klop de boter en mascarpone onder het beslag.

  6. Voeg de bloem toe en meng alles met een spatel tot een cakebeslag.

  7. Schil de appelen en verwijder het klokhuis.

  8. Snij de appelen in kleine stukjes. Meng de helft van de blokjes appel en rozijnen onder het cakebeslag.

  9. Giet het beslag in de bakvorm.

  10. Verdeel de andere stukjes appel over de cake.

  11. Meng het kaneelpoeder met de rietsuiker en strooi over de cake.

  12. Bak de cake in de oven op 180°C, ± 40 à 45 min.

  13. Laat de cake afkoelen en haal uit de vorm.

  14. Bestrooi eventueel met wat bloemsuiker.