Bakblik appelcake PT1H 6 porties 2 grote jonagoldappels 45 ml Boni melk 3 Spar eieren 200 g malse Spar boter 200 g Boni bloem 225 g suiker bloemsuiker 1 kl kaneelpoeder 10 g bakpoeder

Bakblik appelcake

2f6c48d23650328cf872ada6e76b92f80928168cc071aafee6d652ece7a3aca2.jpg

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Klop de zachte boter met 200 g suiker en een snuifje zout romig in de keukenmachine of met de handmixer.

  3. Klop de eieren er één voor één door.

  4. Zeef de bloem met het bakpoeder boven de mengkom en mix samen met de melk tot een glad beslag.

  5. Bekleed het bakblik met bakpapier, schep het beslag in de vorm en strijk glad.

  6. Schil de appels, steek het klokhuis eruit en snij het vruchtvlees in blokjes. Bestrooi de appelblokjes met kaneel en de resterende suiker, schep alles goed om. Strooi de appelblokjes over het beslag.

  7. Bak de cake in 40 minuten goudbruin en gaar.

  8. Laat de cake in de vorm afkoelen.

  9. Bestrooi met poedersuiker en serveer.