Appelmoescake
Ingrediënten
- 3 appels
- 75 g Spar amandelpoeder
- 1 Spar ei
- 80 g Spar boter
- suiker
- 1 biocitroen
- sap van citroen
Recept
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de appelen. Snij 2 appelen in blokjes. Doe ze in een kookpot, overgiet met 15 cl water en kook tot appelmoes.
- Snij de overige appel in plakjes en besprenkel met citroensap.
- Smelt de boter. Klop het ei los.
- Meng het amandelpoeder en 25 g suiker door het ei. Roer 2⁄3 van de gesmolten boter en appelmoes erdoor.
- Bekleed de springvorm met bakpapier en giet het deeg erin.
- Schik de appelplakjes op het deeg en bestrijk met de rest van de gesmolten boter.
- Bestrooi met suiker. Zet in de oven en bak in 20 min goudbruin en gaar.
- Werk af met zeste van citroen.
Delen