Latjestaart met compote van kaki en abrikoos

8Zoet30minPrint
Ingrediënten
  • 2 pakjes kruimeldeeg
  • 450 g Boni abrikozenconfituur
  • 3 à 4 kaki’s
  • 1 steranijs
  • ½ limoen
  • 150 g geleisuiker 2:1
  • 50 g Spar amandelpoeder
  • 1 el Spar boter
  • 1 el Boni bloem
  • 1 eidooier
  • 1 el suiker
Recept
  1. Pel de kaki’s en lepel het vruchtvlees eruit.
  2. Roer de geleisuiker in een kookpot door 300 g kakivruchtvlees en laat 3 u rusten onder deksel.
  3. Voeg de steranijs en het limoensap toe en laat 5 min rustig koken zonder deksel.
  4. Schep over in een andere kom en laat afkoelen. Verwijder de steranijs.
  5. Verwarm de oven voor op 175°C.
  6. Wrijf een taartvorm in met boter en bestrooi met bloem.
  7. Bedek met het kruimeldeeg, het bakpapier en de bakparels.
  8. Bak 12 à 15 min in de voorverwarmde oven.
  9. Haal de taartvorm uit de oven en laat afkoelen.
  10. Bestrooi met het amandelpoeder.
  11. Meng de abrikozencompote met de kakicompote. Verdeel over de taartvorm.
  12. Snij het tweede vel kruimeldeeg in repen van 1,5 cm.
  13. Leg kruislings over de compote.
  14. Klop de eidooier los met enkele druppels water. Wrijf het deeg (de latjes en de rand) ermee in.
  15. Bestrooi met suiker.
  16. Het in de voorverwarmde oven en bak 30 min.
  17. Haal uit de oven, laat afkoelen en serveer.
< naar recepten