Appelcake met zonnebloemolie en zure room

Appelcake met zonnebloemolie en zure room

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.

  2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in.

  3. Zeef de bloem met het bakpoeder.

  4. Doe de olie, suiker en zout in de mengkom van de keukenrobot. Rasp de zeste van de citroen erover en klop tot een stevig deeg door elkaar.

  5. Voeg de eieren één voor één toe en klop tot een glad beslag. Roer de zure room erdoor en spatel de gezeefde bloem met bakpoeder erdoor.

  6. Giet in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.

  7. Schil de appelen, snij in kwartjes en daarna in plakjes van 0,5 cm dik. Besprenkel met citroensap en schik ze op de cake.

  8. Bak in 1 u goudbruin en gaar.

  9. Verwarm de abrikozenconfituur en bestrijk er de appelcake mee met een borsteltje.