Salade van gegrilde aardappelen met veldsla, geitenkaas, witlof en gekarameliseerde appel

e272ad8725342486ea535227831b2869ce6d981c43bfbba8f4612cf2cf360e6f.jpg

Allergenen

Lactose, Melk, Mosterd en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Warm de oven voor op 220°C.

  2. Was de aardappelen en dep droog met een propere keukenhanddoek. Snij de aardappelen in 2 en besprenkel met 2 el zonnebloemolie. Kruid met zwarte peper, zout en de blaadjes van 3 takjes tijm.

  3. Plaats 25 min in de voorverwarmde oven.

  4. Snij de pit uit de dadels en snipper de dadels fijn.

  5. Hak de hazelnoten grof.

  6. Rooster de hazelnoten bruin op een matig vuur in een pan zonder vetstof.

  7. Snij het witlof in 4 en verwijder de kern. Snipper in julienne.

  8. Was de appel en snij met schil in julienne.

  9. Snij de zwarte pens in schijven van 1 cm.

  10. Smelt een klontje boter in een antikleefpan. Bak de zwarte pens aan beide kanten mooi bruin.

  11. Schik de veldsla op een bord.

  12. Werk af met de witlofsalade, gebakken zwarte pens en julienne van appel. Besprenkel met honingmosterddressing.

  13. Werk af met croutons, cranberries, dadelsnippers, walnoten, geroosterde hazelnoten en als laatste de geitenkaas.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit