Salade van queen krab, eetappelsien en rode biet

Salade van queen krab, eetappelsien en rode biet

Allergenen

Schaaldieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breng de suiker en de appelazijn met 75 ml water en ¼ kl zout aan de kook. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. Snij de rode biet in fijne blokjes.

  3. Giet de marinade over de rode biet en laat 15 min trekken. Zeef en dep de rode biet droog met keukenpapier. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

  4. Schil de eetappelsien met een scherp mes tot op het vruchtvlees. Snij de partjes tussen de witte vliesjes uit (= peler à vif). Pers de vliezen goed uit en bewaar het sap.

  5. Snij de appelsienpartjes in fijne blokjes.

  6. Schil de appel met schil in brunoise (= fijne blokjes).

  7. Laat de krab goed uitlekken en meng met de zure room, 1 el appelsiensap en de stukjes appel. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Vul de glaasjes met de krabsla.

  9. Werk de glaasjes af met de rode biet en appelsienpartjes.

  10. Versier met plukjes dille.