Scones met lemon curd en slagroom

Allergenen

Eieren, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Scones: snij 100 g koude boter in blokjes.

  2. Zeef de bloem met het bakpoeder op het werkoppervlak.

  3. Voeg de blokjes boter, 80 g suiker en een snuifje zout toe. Duw de bloem in het midden wat uit elkaar en giet de melk in het kuiltje.

  4. ee71397ac16b715dd1451b9d0013f804e3935be74bf70d2d90f8177f18a0c5f1.jpg

    Kneed van binnen naar buiten tot een glad deeg.

  5. Verwarm de oven voor op 220°C.

  6. 444890dfffb3c85876e8dde0f284e88b7f0c790157354d3c106f80e9c65d7805.jpg

    Rol het deeg uit op een bebloemd werkoppervlak tot een dikte van 1,5 cm.

  7. 0d3aaabd8d95d824cf64fc968514c1e894d0fa376ca7efa9eda632a11522647d.jpg

    Steek met een ronde uitsteekvorm cirkels uit het deeg en leg ze op een ovenplaat met bakpapier.

  8. a47df131e239e24ef282cf670e1c3095ad794d1b4fb4abdb566c4be939d1fc92.jpg

    Klop een eigeel los met enkele druppels water. Smeer de bovenkant van elke scone ermee in.

  9. Bak de scones 12 à 15 min in de voorverwarmde oven.

  10. Lemon curd: snij 100 g boter in blokjes.

  11. 3f504b4fbd903f474c9ec6f24e38d2487590a6d8e47500fe4ba831fcda285f42.jpg

    Klop 75 g eieren met 70 g suiker en het citroensap los. Breng al roerend met de klopper aan de kook op een matig vuur.

  12. Laat even opkoken en haal van het vuur. Laat 10 min afkoelen.

  13. 64d66bc0211cc78d88fd96fbc3cd2f2b4a4933633459d762cbb84d78b7e2ab72.jpg

    Mix de blokjes boter erdoor met een staafmixer.

  14. Zet in de koelkast tot gebruik.

  15. Afwerking: snij de scones open. Besmeer met de lemon curd en spuit er wat slagroom op.

  16. Werk af met frambozen en bloemsuiker.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit