Semifreddo met aardbeien en noten

d7e23e9f09181618fdb0c0dad25649e25a085acff5fd26cba9012044281500e1.jpg

Allergenen

Eieren, Lactose, Melk en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Klop de eidooiers en de honing gedurende 10 minuten met de mixer of in de keukenrobot tot je een dikke, romige massa bekomt die in volume verdubbeld is.

  2. Klop de room dik vloeibaar op. Schep de opgeklopte room en het oranjebloesemwater door de eiermassa tot alles gemengd is.

  3. Bekleed de bodem en zijkanten van het cakeblik met plasticfolie en zorg ervoor dat de folie ook over de zijkanten van het blik hangt.

  4. Hak de noten fijn en meng onder het mengsel. Zorg ervoor dat de noten goed verdeeld zijn.

  5. Schep het mengsel in het cakeblik en vouw de plasticfolie erover zodat alles goed bedekt is.

  6. Zet in de diepvries en laat bevriezen.

  7. Versiering: plet 100 g aardbeien met een vork. Voeg de bloemsuiker en het limoensap toe. Doe de puree in de ijsblokjeshouder. Zet in de diepvriezer en laat hard worden.

  8. Laat de semifreddo 20 minuten zacht worden in de koelkast alvorens op te dienen. Ontvorm de ijsblokjeshouder. Werk de semifreddo af met in stukjes gesneden aardbeien (150 g) en de bevroren aardbeien.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit