Eieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij de vanillestok in 2 en haal er de zaadjes uit. Doe dit samen met het water, het citroensap en de bloemsuiker in een pot. Zet op het vuur en laat gedurende ± 5 minuten koken. Haal van het vuur en zet in ijskoud water om snel af te koelen.
-
Zet de pot terug op het vuur en voeg de eidooiers toe. Klop op een zacht vuur op tot je een sabayon bekomt. Let op dat de eieren niet stollen.
-
Klop de room dik vloeibaar op en zet in de koelkast tot gebruik.
-
Spoel de aardbeien en verwijder de steeltjes. Snij er 100 gr van in stukjes en pureer met een mixer.
-
Meng de afgekoelde sabayon met de aardbeienpuree en de opgeklopte room voorzichtig onder elkaar.
-
Giet in vormpjes en zet in de diepvries tot gebruik.
-
Ontvorm de aardbeiparfait, zet in het midden van een bord en versier met schijfjes en stukjes aardbei en een toefje munt.