Shakshuka met gepofte zoete aardappel en merguez

Shakshuka met gepofte zoete aardappel en merguez

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Boen de aardappelen schoon en prik ze rondom in met een vork. Schik ze op een bakplaat en pof in 50 min à 1 u gaar.

  3. Pel de ui en snij in flinterdunne ringen. Besprenkel met 1 el citroensap en bestrooi met zout. Laat marineren.

  4. Laat de aardappelen iets afkoelen tot je ze kan pellen.

  5. Zet de oven op 180°C.

  6. Pel en pers de look fijn.

  7. Pel de aardappelen en prak het vruchtvlees fijn met een vork. Schep de look en kaas erdoor en breng op smaak met 1 kl kruidenmix, citroensap, olijfolie, versgemalen peper en zout.

  8. Bak de merguezworstjes in olijfolie, haal uit de pan, snij in stukjes en schep door de aardappelpuree.

  9. Wrijf de pan in met extra olijfolie en strijk de aardappelpuree uit in de pan. Zet de pan op een halfhoog vuur tot de onderkant begint te bakken. Maak 4 holtes in de puree en breek de eieren erin. Kruid met peper en zout. Zet het deksel op de pan.

  10. Bak de shakshuka tot het eiwit gestold is.

  11. Smelt de boter en roer er de harissa door.

  12. Snij de koriander grof. Werk de shakshuka af met harissaboter, gemarineerde uienringen en koriander.