Shakshuka met merguez
 
                    
                    
                Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    Pel de ui, snij middendoor en in fijne schijven. 
- 
                    
                    Pel de look en snij in flinterdunne plakjes. 
- 
                    
                    Snij de pruimtomaten in kleine blokjes. 
- 
                    
                    Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snij het vruchtvlees in fijne reepjes. 
- 
                    
                    Verhit 3 el olie in een wok op een matig vuur. Stoof de uienringen en rode paprikareepjes zacht. 
- 
                    
                    Voeg de lookplakjes toe en roer er komijnpoeder en harissa door. 
- 
                    
                    Voeg de tomatenstukjes en verse tomaten toe. Kruid met zwarte peper en zout. Laat op een zacht vuur stoven tot de saus indikt. 
- 
                    
                    Bak intussen de merguezworstjes goudbruin en gaar in olijfolie. 
- 
                    
                    Schik de merguezworstjes op de shakshuka en serveer. 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                