Smashed potatoes met avocado-aioli

Smashed potatoes met avocado-aioli

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 225°C.

  2. Was de aardappelen en kook ze ongeschild net gaar in licht gezouten water.

  3. Giet af en laat uitdampen. Schik ze op een bakplaat bekleed met een met olie ingestreken bakpapier.

  4. Duw met een zware pot alle aardappelen plat.

  5. Druppel er olijfolie over en bestrooi met lookpoeder, peper en zout.

  6. Bak in de oven krokant en goudbruin in 30 min.

  7. Aioli

    Pel de look en snipper fijn in een hakmolentje.

  8. Snij de avocado middendoor, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Voeg samen met de mayonaise en het citroensap bij de look en mix. Kruid met peper en zout.

  9. Snipper de peterselie fijn.

  10. Bestrooi de aardappelen met peterselie en serveer met avocado-aioli.