Speculaas- en kaasmousse met Maltesers

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Speculaasmousse
-
Week de gelatine in koud water.
-
Maal de speculaaskoekjes fijn.
-
Klop de eiwitten met 50 g suiker stijf.
-
Klop 100 ml room lobbig.
-
Verwarm de speculaaspasta tot deze vloeibaar wordt.
-
Haal van het vuur en roer de uitgeknepen gelatine erdoor.
-
Roer 100 ml room erdoor.
-
Spatel de opgeklopte eiwitten eronder. Roer de verkruimelde speculaas er voorzichtig door.
-
Verdeel de speculaasmousse over dessertglaasjes en laat opstijven in de koelkast.
-
Kaasmousse
-
klop 100 ml room op met 50 g suiker.
-
Roer de roomkaas los met een klopper.
-
Roer de opgeklopte room erdoor.
-
Verdeel over de glaasjes op de speculaasmousse en laat min. 1 u opstijven in de koelkast.
-
Afwerking
-
Werk elk glaasje af met wat grofgehakte Maltesers en in stukken gebroken speculaaskoekjes.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders