Spinaziesoep met spekjes

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Pel de ui en look en snipper fijn. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui en look 1 minuut aan. Voeg de spinazie toe en bak al roerende 3 minuten tot ze volledig geslonken is.

  3. Voeg 1 l water en het bouillonblokje toe. Laat even verder koken en mix met een staafmixer. Kruid met peper en zout en laat de soep 15 minuten op laag vuur koken.

  4. Snij ondertussen het tramezzini brood in kleine blokjes voor de croutons en in reepjes voor erbij. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout. Bak de croutons goudgeel in 5 minuten in een ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven. Bak tegelijkertijd het ontbijtspek in de oven.

  5. Verhit een pan en bak de spekreepjes bruin.

  6. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de croutons en het spek. Werk af met 3 puntjes room in elk kommetje.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit