Sushi met quinoa

dfba3da6e32e627234a95cdcd5cca907121694a4829126992a9c10b0f379095b.jpg

Allergenen

Vis. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de quinoa onder stromend water. Doe in een kookpot en laat kort roosteren.

  2. Voeg het water toe en laat volledig gaar koken.

  3. Sushi su: verwarm de azijn en los de suiker en het zout erin op. Laat afkoelen.

  4. Doe de quinoa in een glazen of houten kom en schep de sushi su door de warme quinoa.

  5. Bekleed ¾ norivel met de quinoa en laat het bovenste ¼ gedeelte vrij. Bestrijk de quinoa met een dun laagje tonijnsla. Leg onderaan horizontaal over de hele lengte fijne reepjes lente-ui.

  6. Rol het norivel stevig op en druk de sushirol met het matje stevig aan. Bevochtig de uiteinden zodat ze blijven kleven.

  7. Leg de rol in de koelkast tot gebruik. Snij vlak voor het opdienen in 8 stukken.

  8. Tip: opgelet bij het eten, want quinoa plakt minder goed dan rijst.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit