Tagliatelle con le sarde (Tagliatelle met sardines)
Vis , Gluten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    Pluk het groen van de venkel en snipper fijn. 
- 
                    
                    Bak de panko of het broodkruim al roerend goudbruin in wat olijfolie. Kruid met zout. Roer er het venkelgroen door. 
- 
                    
                    Pel de ui en snij in fijne halve ringen. 
- 
                    
                    Snij de stelen van de venkel. Halveer de venkel en verwijder de kern. Snij in fijne snippers. 
- 
                    
                    Laat de sardines uitlekken en snij in stukken van 3 cm. 
- 
                    
                    Rooster de pijnboompitten in een pan en bewaar apart. 
- 
                    
                    Verwarm wat olijfolie en roerbak de ui en venkel glazig. 
- 
                    
                    Voeg de ansjovisfilets toe en laat smelten. Roer de tomatenpuree en saffraan erdoor. 
- 
                    
                    Blus met de witte wijn en laat volledig verdampen. 
- 
                    
                    Breng licht gezouten water aan de kook en voeg de tagliatelle toe. Laat koken tot hij al dente is. 
- 
                    
                    Blus de saus met 1 pollepel kookvocht van de pasta en voeg de rozijnen en pijnboompitten toe. Laat zacht koken. 
- 
                    
                    Schep de tagliatelle na gaartijd rechtstreeks uit het pastawater bij de saus. 
- 
                    
                    Roer goed door en voeg nog 3 à 4 pollepels pastakookvocht toe om het geheel smeuïger te maken. Laat de pasta goed sudderen in de saus. 
- 
                    
                    Roer de sardines eronder en werk af met het broodkruim. 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                