Tajine van kip met aubergine, dadels en pistache

Gluten en noten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Pel de ui en hak grof. Pel en pers de look fijn.
-
Snij de aubergine in blokjes.
-
Verwijder de pit en snij de dadels in plakjes. Hak de pistachenoten fijn.
-
Verwarm een scheutje olie en roerbak de ui glazig. Roer de look, gember, harissa, komijn, dadels, aubergineblokjes, zeste en het sap van sinaasappel erdoor.
-
Overgiet met de fond, schik de stukken kip met de velkant naar boven erop, bestrooi met zout en besprenkel met olie.
-
Zet het deksel op de tajine en zet 20 min in de oven.
-
Verwijder het deksel en laat nog 20 min garen, tot de bovenkant goudbruin en de kip gaar is.
-
Couscous
-
Breng de kippenbouillon aan de kook.
-
Roer de kippenkruiden en een snuif kurkuma erdoor en kook de zakjes parelcouscous in 9 min gaar. Laat uitlekken.
-
Bestrooi de tajine met pistachenoten en serveer met couscous en een frisse groene salade.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders