Tartelette met gepofte tomaatjes en tapenade van zwarte olijven

Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Steek rondjes uit het bladerdeeg en prik in met een vork. Leg op een bakplaat met bakpapier. Leg er een bakplaat boven (zo komt het deeg niet te veel omhoog).
-
Bak in een voorverwarmde oven van 170°C gedurende 15 min. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Tapenade
Cutter de olijven met de kappertjes, ricotta, 2 tenen look, ansjovisfilets en olijfolie fijn. Snipper de oregano fijn en meng onder de tapenade.
-
Geef in elke tomaat een klein sneetje, zo spatten ze niet open.
-
Verhit wat olijfolie in een pan, snij een teen look in 2 en voeg samen met de takjes rozemarijn aan de olie toe.
-
Verwarm de tomaatjes zachtjes in de olie, bestrooi met bloemsuiker en roer regelmatig tot de tomaatjes half zacht geworden zijn.
-
Smeer de tapenade over het bladerdeegje en schik de lauwwarme tomaatjes erop.
-
Werk af met wat basilicum.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven