Tartelette met gepofte tomaatjes en tapenade van zwarte olijven

d50abe3653296bebb6787834515dd56b24cc643ee9a2543960dc9e27e5031196.jpg

Allergenen

Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Steek rondjes uit het bladerdeeg en prik in met een vork. Leg op een bakplaat met bakpapier. Leg er een bakplaat boven (zo komt het deeg niet te veel omhoog).

  2. Bak in een voorverwarmde oven van 170°C gedurende 15 min. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  3. Tapenade

    Cutter de olijven met de kappertjes, ricotta, 2 tenen look, ansjovisfilets en olijfolie fijn. Snipper de oregano fijn en meng onder de tapenade.

  4. Geef in elke tomaat een klein sneetje, zo spatten ze niet open.

  5. Verhit wat olijfolie in een pan, snij een teen look in 2 en voeg samen met de takjes rozemarijn aan de olie toe.

  6. Verwarm de tomaatjes zachtjes in de olie, bestrooi met bloemsuiker en roer regelmatig tot de tomaatjes half zacht geworden zijn.

  7. Smeer de tapenade over het bladerdeegje en schik de lauwwarme tomaatjes erop.

  8. Werk af met wat basilicum.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit

Smakelijk

........................................................

Magazines

........................................................

Over Spar

........................................................