Torentje van peer, geitenkaas, spek en honing

597ddd14e7f9f85bb9a6d857dff525d8117e7911d073fd32f75bfda37becaef9.jpg

Allergenen

Eieren, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de peren en laat ze garen in het suikerwater. Laat ze erin afkoelen.

  2. Steek rondjes van ± 8 cm uit de bladerdeeg. Leg de bladerdeegrondjes op een bakplaat met bakpapier en strijk ze in met losgeklopt eigeel. Bak in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende 20 minuten.

  3. Dressing: meng de mayonaise met de yoghurt. Kruid met peper en zout. Voeg rode wijnazijn en sinaasappelsap toe naar eigen smaak.

  4. Gaar de geitenkaasjes in de oven op 200°C tot het spek mooi gekleurd is.

  5. Snij de peren in schijfjes in waaiervorm.

  6. Zet het bladerdeegtaartje in het midden van het bord. Schik daarop de in waaier gesneden halve peer. Plaats daarop 2 geitenkaasjes. Werk af met wat vloeibare honing en gemengde scheuten.

  7. Meng de jonge sla met de dressing. Schik de salade naast het taartje.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit