Varkensgebraad met kriekencompote

83d7a7fcc9b8f22acad2d74824c2c5144df86aef2c03c3d21ddf5e75d00fc279.jpg

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schroei het varkensgebraad aan alle zijden in wat hete olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet in een ovenschaal en gaar verder in een voorverwarmde oven van 170°C en dit gedurende 30 tot 40 minuten. Haal uit de oven en laat op een rooster afkoelen.

  2. Laat de krieken uitlekken, maar giet de siroop niet weg. Doe de siroop in een steelpannetje en breng aan de kook. Voeg de geleisuiker en krieken toe. Laat binden. Haal van het vuur en laat opstijven.

  3. Snij het afgekoelde varkensgebraad in fijne plakjes. Dit gaat het best met een snijmachine.

  4. Schik de plakjes op een schotel en serveer er de kriekencompote bij. Werk af met enkele blaadjes gemengde sla.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit