Varkenshaasje gewikkeld in gedroogde ham met tomatenfondue

9a4e0dca336080115e17875936fec09521e068f16c475460008301db6f2a94f7.jpg

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de tomaten. Snij de tomaten in 4 en haal de pitjes eruit. Pel de sjalotten en het teentje look. Snipper beide fijn. Stoof de sjalotten aan in 1 dl olijfolie. Voeg de kwartjes tomaten en fijngesnipperde look toe. Kruid met peper, zout en fijngesnipperde tijm. Laat 5 minuten sudderen op een matig vuur. Hou apart en warm.

  2. Spoel de peterselie en pluk de peterselieblaadjes. Blancheer de toefjes peterselie. Haal uit het water en dep goed droog. Mix de peterselie met 1 dl olijfolie tot een mooie emulsie.

  3. Kruid het varkensvlees met peper en zout. Rol elk varkenshaasje in 4 plakjes Gandaham. Druk goed aan. Leg de rolletjes varkensvlees in een braadslede. Gaar het vlees in een voorverwarmde oven op 120°C. Een varkenshaasje van ± 400 gr heeft 25 à 30 minuten nodig om gaar te zijn.

  4. Haal het vlees uit de oven en laat eventjes rusten. Snij het in mooie medaillons.

  5. Schik 2 stukjes vlees op het bord. Dresseer de tomatenfondue, warm of lauw, in een ring. Werk het gerecht af met de peterselieolie.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit