Varkenshaasje in spekjasje met andijvie

Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Was en droog de andijvie, verwijder de harde delen en snij de bladeren in fijne reepjes.
-
Snij de varkenshaasjes in stukken van ongeveer 3 cm dikte en wikkel de zijkanten in ontbijtspek.
-
Bak de zijkanten in hete boter aan beide zijden goudbruin en laat verder garen in de oven.
-
Blus de braadpan met water en roer het aanbaksel los. Voeg tijmtakjes toe en laat inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
-
Stoof intussen de andijvie in boter, kruid met nootmuskaat, vers gemalen zwarte peper en zeezout. Roer er de room door.
-
Verdeel de varkenshaasjes over voorverwarmde borden. Napeer met de jus. Schik er de andijvie naast en serveer met natuuraardappelen.