Varkenshaasje met picklessaus en geprakte broccolistoemp

Varkenshaasje met picklessaus en geprakte broccolistoemp

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Ontvlies het varkenshaasje. Kruid met peper en zout.

  2. Bak het vlees aan alle zijden goudbruin in hete boter.

  3. Leg het in een ovenschotel en overgiet met de bakboter.

  4. Voeg een blaadje laurier en takje tijm toe.

  5. Picklessaus

    Schil de wortel en pel de ui. Snij beide in fijne brunoise.

  6. Bak aan in dezelfde pan als het varkenshaasje.

  7. Flambeer met de whisky en blus met het bier.

  8. Voeg de room en pickles toe en laat alles opkoken. Kruid met peper en zout.

  9. Verwarm de oven voor op 180°C.

  10. Broccolistoemp

    Schil de aardappelen en snij de volledige broccoli fijn.

  11. Kook samen gaar in water met zout. Giet af als de aardappelen gaar zijn en plet fijn.

  12. Meng de mascarpone eronder en kruid met peper en zout.

  13. Gaar het varkenshaasje 10 min verder in de voorverwarmde oven.

  14. Haal uit de oven en laat het vlees nog ± 5 min rusten onder aluminiumfolie alvorens het te snijden.

  15. Serveer de broccolistoemp en picklessaus bij het vlees.