Balletjes in melksaus met geprakte spinazieaardappelen PT1H 4 porties 4 grote Spar frietaardappelen 1 bos kervel 200 g jonge spinazieblaadjes Spar boter 600 g kalfsgehakt nootmuskaat 1 Spar ei 1 l Spar volle melk 2 laurierblaadjes 50 g wit brood

Balletjes in melksaus met geprakte spinazieaardappelen

f00a4fbb31cf62a49d33e8bee4ae23469cc9a5d8e04ad27349a82498af2c7a55.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Scheur het brood in stukjes, overgiet met wat melk en laat zacht worden.

  2. Hak de kervel fijn.

  3. Meng het gehakt met broodkruim, ei en kervel. Breng op smaak met nootmuskaat, versgemalen zwarte peper en zeezout.

  4. Draai met vochtige handen balletjes van het gehakt.

  5. Gaar de balletjes in melk; op smaak gebracht met peper, zout en laurierblaadjes.

  6. Kook de aardappelen gaar en prak ze samen met een klontje boter en de spinazieblaadjes door de melksaus.

  7. Breng op smaak met peper en zout en serveer.