Vol-au-vent met frietjes

f1f86a6f6b0dbe5aa2b6b03a77e023eda90df75e3718e857399f7083c8d32cb3.jpg

Allergenen

Eieren, Gluten, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Voorbereiding:

  2. Verwijder het vel en de botjes van de gekookte kip en snij het kippenvlees in hapklare stukken.

  3. Meng het gehakt met de eidooier en het paneermeel. Kruid met zwarte peper en zout en rol tot kleine soepballetjes.

  4. Hak de peterselie fijn.

  5. Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snij in stukken.

  6. Bereiding:

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Breng 2 dl kippenbouillon aan de kook, zet het vuur lager en voeg de gehaktballetjes toe. Hou de bouillon net onder het kookpunt en laat de balletjes 3 min. garen. De balletjes zijn gaar als ze komen bovendrijven.

  9. Smelt intussen de boter in een grote kookpot en bak de stukjes champignon 3 à 4 min. op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper en zout. Bestrooi met de bloem, roer goed en laat even drogen op het vuur.

  10. Overgiet met 3 dl kippenbouillon en roer goed. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout. Roer er de room onder.

  11. Voeg de gehaktballetjes en de stukjes kip toe en laat 2 à 3 min. opwarmen op een zacht vuur (laat niet meer koken).

  12. Zet de bladerdeegpasteitjes 5 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Afwerking:

  14. Snij de hoedjes uit de bladerdeegkoekjes en vul de koekjes met de vol-au-vent.

  15. Zet het hoedje er weer op en verdeel over de borden. Lepel er nog wat saus rond.

  16. Werk af met de fijngesnipperde peterselie en dien op met frietjes.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit