Zalmbrochettes met citrusfruit en geroosterde venkelsalade

Zalmbrochettes met citrusfruit en geroosterde venkelsalade

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Leg de houten stokjes in water.

  2. Kook de aardappeltjes beetgaar in licht gezouten water.

  3. Snij de stelen en het loof van de venkelknollen. Verwijder de harde voet. Snij ze doormidden en dan in partjes.

  4. Doe de partjes in een braadslede en besprenkel met olijfolie. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Schep flink door elkaar. Plaats 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

  5. Snij de zalm in blokken.

  6. Verwijder de schil van de sinaasappelen en pompelmoezen tot op het vruchtvlees. Snij het vruchtvlees in stukken van gelijke grootte zoals de zalm.

  7. Steek de vis en het citrusfruit afwisselend op de houten prikkers. Bestrijk met olijfolie en kruid met peper en zout.

  8. Voeg de aardappeltjes, tomaatjes en olijven bij de venkel en plaats nog 15 minuten terug in de oven. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  9. Rooster de brochettes enkele minuten aan alle zijden boven smeulend houtskool. Werk de brochettes af met wat venkelloof.

  10. Garnissez de feuilles de fenouil.