Peer

Peer

De Belg en zijn peer zijn onafscheidelijk. Samen met de appel is het de populairste fruitsoort van het land. Er bestaan verschillende varianten van de vrucht, maar één ding is zeker: ’t zijn allemaal toffe peren.

  • De bekendste peersoort is de Conference. Die is heel het jaar door te vinden, behalve in juli en augustus. Dat komt omdat ze geoogst worden in september en oktober en de koelcel ingaan waar ze het tot juni uithouden. 
  • De populairste peersoorten bij Spar zijn de Conference, de Durondeau (in seizoen van september tot november) en de Doyenné du Comice (in seizoen van november tot maart).
  • Peren koop je best wanneer ze nog stevig zijn. Je kan ze altijd nog verder laten rijpen in de koelkast, waar je ze best bewaart. 
  • Rijpe peren geven mee bij een lichte vingerdruk bij de steel. De peren mogen geen bruine vlekken bevatten, maar verwar de natuurlijke roestige schil niet met bederf.
Smaak.png

Smaak van peren

De smaak van de peer varieert van zuur tot zoet. Wanneer ze nog niet te rijp zijn, zijn ze knapperig en fris. Nadat je ze stooft of pocheert, zijn ze natuurlijk ook wat minder knapperig. Peer gaat heerlijk samen met blauwe kaas.

Voedingswaarde.png

Voedingswaarde van peren

Peren bevatten vezels en vitamine C. Wil je ten volle van alle voedingsstoffen profiteren? Eet dan zeker de schil mee op.

Bewaren.png

Peren bewaren

Je kan peren op kamertemperatuur bewaren, maar ze blijven langer goed in de je koelkast. Zorg ervoor dat ze niet tegen elkaar liggen.

Weetjes.png

Weetjes over peren

Peren behouden hun frisse uitzicht wanneer je ze besprenkelt met wat citroensap.

Peren klaarmaken

Een peer uit het vuistje valt altijd in de smaak. Je kan peren ook warm bereiden. Zo kan je ze bijvoorbeeld stoven of pocheren.

Peren snijden & schoonmaken

  1. Was de peer.
  2. Je kan ze met schil eten uit het vuistje of schillen en snijden naar wens.
Peren klaarmaken