U bent hier

Kip op de BBQ

Kip, eend of kalkoen zijn verrassend lekker op de barbecue. Benieuwd hoe je kip sappig en origineel kan bereiden? Welke stukken gevogelte het meest geschikt zijn op de bbq? Ontdek hier onze tips en weetjes over hoe je gevogelte op de rooster bereidt en vul je barbecue-menu aan met onze recepten. 

Welke stukken gevogelte op de barbecue?

Het meest favoriete stukje gevogelte op de barbecue is een lekker stuk kip. We kennen natuurlijk allemaal de geliefkoosde kippenbrochettes, kippenboutjes, kippenkoteletjes, kippenchipolata’s of balletjes met kippengehakt. Mag het eens iets anders zijn? Verras je gasten dan met een beer can chicken. Hoe je dit juist maakt, ontdek je verder in het artikel. 

Ook kalkoen valt in de smaak op een barbecue. Schotel je gasten eens een kalkoenbrochette of kalkoenhaasje voor. 

Ooit al eens een stukje eend op de barbecue gelegd? Probeer ons recept van gerookte eendenborst zeker eens uit.

Hoeveel moet ik voorzien?

Wij raden aan om in totaal op een 400 gram per persoon te rekenen. Dit zijn een 4 à 5-tal stukken. Om je gasten te laten genieten van een gevarieerd aanbod kan je rekenen op een 100 gram gevogelte per persoon. 

Beer can chicken barbecue
National Media File 
0

Wat is een beer can chicken?

Een beer can chicken is een trend die is overgewaaid uit Amerika. Hier wordt een hele (braad)kip op een blikje bier, frisdrank of fruitsap geplaatst. Het blikje moet maar voor de helft gevuld zijn en parfumeert de kip met heerlijke aroma's. Ontdek hier het recept voor een BBQ-kip geparfumeerd met sinaasappel en rozemarijn. 

Hoelang moet gevogelte garen op de bbq?

Voor een klein stuk zoals balletjes en brochettes moet je een 3-tal minuten voorzien. Een filet zal in ongeveer 5 à 8 minuten gaar zijn en een papillot zal na 10 minuten klaar zijn. Deze gaartijden zijn natuurlijk maar richtlijnen want barbecueën is geen exacte wetenschap.

Hoe gevogelte sappig bereiden?

Net zoals bij vlees kan je een groot stuk kip best even langs de buitenkant toeschroeien om het vervolgens aan de binnenkant op een zacht vuur te laten garen. 

Gevogelte op barbecue-papillot kip
National Media File 
0

Een handige manier om kip lekker sappig te laten garen is in een papillot, gevuld met wat (kokos)melk, een bouillon, bier of wijn. Door het beste van twee werelden te combineren krijg je een lekker sappig stuk vlees dat ook nog eens heerlijk naar de barbecue kruiden smaakt. In ons artikel over papillot ontdek je hoe je de perfecte papillot kan klaarmaken. 

Recepten met gevogelte op de barbecue

Zin gekregen om een lekker stukje gevogelte op de bbq te bereiden? Probeer dan een van onze heerlijke recepten.

Recepten met gevogelte
< naar de wereld van Spar