Tags Opening

Heropening Spar Ieper

De Spar Colruyt Group-winkel in Ieper opent op 7 maart opnieuw de deuren. De gezellige buurtsupermarkt werd gerenoveerd in de stijl van de nieuwste generatie Spar-winkels, met extra aandacht voor duurzaamheid, nóg meer winkelgemak en liefde voor vers en lokaal. Zelfstandige ondernemers Mira Vandecasteele en Thomas Lignel kijken er alvast naar uit om klanten opnieuw te mogen verwelkomen.

Tijd voor vernieuwing

Wie in Ieper en omstreken wil genieten van dagverse producten en een aangename winkelervaring, is vanaf 7 maart 2024 meer dan welkom bij Spar Ieper. De winkel in de Meenseweg ligt vlak buiten het centrum van de stad, op een boogscheut van de Menenpoort — een ideale locatie voor zowel toevallige passanten als buurtbewoners om er met alle gemak hun wekelijkse boodschappen te doen.

De winkel bleef een kleine maand gesloten voor een grondige renovatie. “We hebben een winkelruimte van 1770 m². De look-and-feel was nog steeds aangenaam, maar de winkel was op technisch vlak compleet verouderd. Ons dak werd daarom volledig vernieuwd en ook de inrichting is veranderd”, legt Mira Vandecasteele (27) uit. Ze is de verantwoordelijke van de winkel. Mira vormt een team met Thomas Lignel (46), die al 3 jaar lang mee aan het roer van Spar Ieper staat. “We zijn onder andere enorm gegroeid in ons assortiment verse producten. Daar hebben we nu ook meer plaats voor voorzien.”

Atelier Marcel

De Spar-winkel in Ieper krijgt er een unieke troef bij: Atelier Marcel, vernoemd naar de grootvader en het neefje van Mira. “De ruimtes voor de keuken, beenhouwerij en charcuterie werden volledig opengetrokken en zijn zichtbaar vanuit de winkel”, legt Thomas uit. “In plaats van verschillende ruimtes hebben we nu één groot atelier. Zo zal ons team nog vlotter kunnen samenwerken.”

Bovendien kunnen klanten nu de koks en beenhouwers aan het werk zien. “Je zal zien hoe ze onder andere onze verse pizza’s maken en ter plaatse vis versnijden. Hiermee zetten we nog meer in op onze ambachtelijke producten”, gaat Mira verder.

In plaats van verschillende ruimtes hebben we nu één groot atelier. Zo zal ons team nog vlotter kunnen samenwerken.

Meer traiteur, sushibar en lekkers uit te streek

Gemak is een belangrijk begrip bij Spar Ieper. Het is dan ook een van de drijfveren van de vernieuwde winkel. “Onze looprichting is volledig veranderd”, vertelt Thomas. “Klanten slaan nu meteen linksaf, waardoor ze eerst bij onze versafdelingen terechtkomen. De meubels werden trouwens iets verlaagd, zodat er inkijk is in het achterliggende atelier.” Op deze manier willen Mira en Thomas een marktgevoel creëren en een aangename winkelervaring vooropzetten.

“We hebben er ook ruimere frigo’s voorzien”, zegt Mira. “Alles is overzichtelijker gepresenteerd en we hebben plaats voor meer producten. Ook voor traiteursproducten hebben we een groter assortiment.”

Boven op een uitgebreide versafdeling komt ook nog eens de sushibar, waar dagelijks verse en ter plaatse versneden sushi te verkrijgen is. Maar ook voor lokale producten heeft de winkel aandacht. “We verkopen ook heel veel streekproducten en werken hiervoor samen met tientallen lokale leveranciers.” Het lokale assortiment varieert van zuivel, brood en banket over bier en wijn tot groenten en sappen.

7/7 makkelijk winkelen

Mira, Thomas en hun vertrouwde team van medewerkers uit de streek staan 7 dagen op 7 klaar om klanten te verwelkomen. Op zondag is de winkel ook een hele dag open, tot 18 uur. Voor wie met de elektrische wagen boodschappen komt doen, zijn er 2 laadpalen voorzien. In de winkel wordt nu ook gebruik gemaakt van een sneller en handiger kassasysteem dat zowel voor medewerkers als klanten een betere werk- en winkelervaring biedt. “De nieuwe kassa’s bevinden zich bovendien aan de straatkant, wat voor meer natuurlijk daglicht zorgt. Da’s altijd aangenaam, vinden wij”, zegt Thomas.

Aandacht voor duurzaamheid

Net als de andere winkelformules van Colruyt Group hecht Spar veel belang aan duurzaam bouwen, met een zo laag mogelijke milieu-impact. Iets waar ze bij Spar Ieper natuurlijk ook rekening mee houden. Zo zijn er zonnepanelen geïnstalleerd en werd er ingezet op betere isolatie. Bovendien wordt er in de winkel gewerkt met warmtepompen en warmterecuperatie. “Op alle frigo’s komen deurtjes om energieverspilling tegen te gaan. Ze zijn ook een pak zuiniger dan voordien”, voegt Mira nog toe.

Meer informatie

  • Spar Ieper: Meenseweg 30A, 8900 Ieper
  • Thomas Lignel en Mira Vandecasteele, zelfstandige ondernemers Spar Ieper
  • Tel.: 057 20 75 26
  • Persdienst Colruyt Group
    Tel.: +32 (0)473 92 45 10
    E-mail: press@colruytgroup.com

 

Openingsuren Spar Ieper:

Maandag t.e.m. zaterdag: 7.30 u. - 19 u.
Zondag: 7.30 u. - 18 u.