Tags Opening

Heropening Spar Lichtaart

Op vrijdag 22 september opent de Spar Colruyt Group-winkel in Lichtaart opnieuw deuren. De gezellige buurtsupermarkt vormt al meer dan 25 jaar een vaste waarde in het dorp. De winkel werd volledig gerenoveerd in de stijl van de nieuwste generatie Spar-winkels, met veel aandacht voor vers en lokaal. Aan
het roer staan broers Luc en Guy Van de Poel, die er alvast naar uitkijken om
klanten opnieuw te mogen verwelkomen.

Volledige vernieuwing met smaakbar

De vertrouwde Spar-winkel aan het rondpunt op de Poederleesteenweg in Lichtaart bleef enkele weken gesloten voor een grondige renovatie. “De beslissing om te vernieuwen is vooral ontstaan uit de noodzaak voor meer ruimte. We willen onze klanten een nog aangenamere winkelervaring bieden en tegelijk onze medewerkers meer comfort geven in hun job”, vertelt Guy Van de Poel, zelfstandig ondernemer van Spar Lichtaart. Samen met broer Luc en moeder Martha houdt hij de winkel draaiende.

De winkel werd volledig gestript en kreeg er 250 m² extra winkelruimte bij. Door de nieuwe indeling is er nu nóg meer keuze aan charcuterie, kaas, verse groenten en fruit. Ook de bakkerij breidt uit. Bovendien krijgt deze vernieuwde Spar er een uniek uithangbordje bij: de ‘Smaakbar’. “We vonden het belangrijk om de beleving terug naar de winkel, tussen de klanten, te brengen.”

Spar Lichtaart pakt uit met nieuwe openingsuren. Zo openen ze op weekdagen een halfuur vroeger dan voordien (om 7.30 uur ipv 8u) en kunnen klanten er vanaf nu ook op zondagvoormiddag terecht.  Op die manier wil Spar Lichtaart nog toegangkelijker zijn, en dat 7 dagen op 7. 

Daarnaast zetten ze ook in op meer winkelgemak. Op de parking staan voortaan ook laadpalen voor elektrische wagens en een overdekte fietsenstalling.

In onze "Smaakbar" maken we ter plaatse heerlijke slaatjes, pizza’s en versgeperste sappen.

Familiebedrijf in hart en ziel

Het verhaal van de familie Van de Poel begint meer dan 60 jaar geleden, in 1961. De destijds 14-jarige Martha Roes ondersteunt haar moeder in haar kruidenierswinkeltje in Tielen. Een winkel die ze in 1969 zelf overneemt.

Wanneer zoon Luc in 1996 op 25-jarige leeftijd de Spar aan de kerk in Lichtaart overneemt, volgt Martha al snel. In 2010 komt Guy de familiezaak versterken. 2011 is het jaar waarin de huidige Spar Lichtaart z’n deuren opent.

In 2021 worden dan ook drie jubileums gevierd: 10 jaar de nieuwe Spar, 25 jaar een Spar-winkel in Lichtaart én 60 jaar dat Martha in de winkel staat.

Het familiebedrijf wordt bijgestaan door een team van een 20-tal vaste medewerkers, een aantal flexi-jobbers en een hele bende toffe jobstudenten. Ze komen bijna allemaal uit de streek. “Het team is voor ons het goud van de winkel. Onze winkelmanager Martine en assistente Lotte vormen de perfecte link tussen ons en het team.

Guy en ik zijn perfect complementair, met Martha als onze ervaren rechterhand”, legt Luc uit. “Naar een goeie naam voor ons eigen label voor de versproducten van onze winkel, Martha’s, moesten we dan ook niet lang zoeken.”

Martha’s

Dat eigen label staat al sinds 2019 garant voor versheid en kwaliteit. Iets waar ze in de vernieuwde winkel hard op blijven inzetten. “Klanten kunnen in de winkel terecht voor een heleboel verse en lokale producten, zoals rijstpap, choco, pudding, geitenkaas, eieren, wafels, lokale bieren, aardappelen, roomijs, wijn, …” vertelt Luc. “Het assortiment werd aanzienlijk uitgebreid.”

Meer informatie

  • Spar Lichtaart: Poederleesteenweg 6, 2460 Lichtaart
  • Martha Roes, Luc Van de Poel en Guy Van de Poel, zelfstandige ondernemers Spar Lichtaart
  • Tel: 014/55 66 19