Tags Opening

Opening Spar Essen

De nieuwe Spar-winkel in Essen-Heikant opent de deuren op vrijdag 4 november De winkel, gelegen vlak aan de Nederlandse grens, is volledig ingericht in de stijl van de nieuwste generatie Spar-winkels. Zaakvoerders Gitte Sanders en Mick Van Campen kijken er alvast naar uit om hun klanten te verwelkomen. 

Nieuwe uitdaging

Het verhaal van Spar Essen-Heikant begint aan de andere kant van de gemeente Essen, in de wijk Wildert. Daar baten Gitte Sanders en Mick Van Campen sinds een 6-tal jaar een Spar-winkel uit. “De ouders van Gitte hebben Spar Wildert meer dan 30 jaar geleden opgestart. We werken er met z’n vieren nog steeds samen”, vertelt Mick. 

Toen de kans zich voordeed om 4 km verderop een tweede winkel te openen, was de keuze dus snel gemaakt. “We hebben er in het verleden al veel over nagedacht. Dit was dus de ideale stap voor ons.” Deze nieuwe Spar-winkel bevindt zich in de wijk Heikant en ligt bovendien op enkele kilometers van de Nederlandse grens. Het team van Gitte en Mick telt een tiental ervaren en trouwe medewerkers uit de buurt, die elke dag klaarstaan om klanten persoonlijk te verwelkomen en met de glimlach verder te helpen. 

Een buurtwinkel voor iedereen

Net als de andere formulewinkels van Spar hechten ze in Heikant enorm veel belang aan lekker en vers. De 600 m² winkeloppervlakte wordt onder andere ingevuld door een bakkerij met ter plaatse gerezen bakkerspistolets en stokbrood. Daarnaast kunnen klanten er 7/7 terecht voor een groot aanbod van vlees en vis, een ruime groente- en fruitafdeling en een breed assortiment charcuterie en kaas

We proberen een buurtwinkel te zijn waar mensen steeds met een glimlach begroet zullen worden, met producten waarvoor de klanten blijven terugkomen.
Gitte

Met een hart voor het milieu

In Spar Heikant staat milieubewustheid volop in de kijker. Zo is er een CO2-centrale voorzien alsook warmterecuperatie in de winkel. Er liggen ook zonnepanelen op het gebouw die voor groene energie zullen zorgen. Een groot deel van het regenwater wordt opgevangen in een wadi, een ondiep waterbekken, waar het water in de grond kan sijpelen. Zo wordt het rioleringssysteem ontlast. Papier en karton worden er ook resoluut gescheiden van het restafval.

Feestelijke opening

Op donderdag 3 november houdt Spar Heikant van 18 tot 21 u. een feestelijke openingsreceptie. Klanten zijn welkom om kennis te maken met de nieuwe winkel terwijl ze genieten van een hapje en een drankje. Dankzij de speciale openingsfolder zijn er in de openingsweek ook heel wat mooie kortingen

Meer informatie

  • Spar Heikant: Heikantstraat 129, 2910 Essen
  • Gitte Sanders en Mick Van Campen, zelfstandige ondernemers Spar Wildert en Spar Heikant