Opening Spar Gaurain

Op donderdag 20 oktober opent een buurtwinkel van Spar Colruyt Group zijn deuren in Gaurain. Het is de vroegere Spar-winkel die een paar meter verder in de dezelfde straat ligt en nu in een gloednieuw gebouw is gevestigd. De buurtwinkel is makkelijk bereikbaar en is vooral gericht op verse en lokale producten. Ook is er veel aandacht geweest voor de duurzaamheid van de installaties. Om de opening van de winkel te vieren nodigt de Spar-winkel alle buurtbewoners graag uit om hun nieuwe buurtsupermarkt te ontdekken en te profiteren van niet te missen activiteiten, degustaties en een foodtruck. 

Net als in de vroegere winkel blijven klanten genieten van een ruim aanbod groenten en fruit, een uitgebreide bakkerij met vers brood en gebak. Frédéric Delplanque en Christelle Amez, de zelfstandige ondernemers van de Spar-winkel in Gaurain, zetten samen met hun team in op een warm onthaal van de klanten. 

Liefde voor klanten en lokale producten

Een grote troef van Spar Gaurain is ongetwijfeld de service, de beschikbaarheid en de permanente kwaliteit. Nadat Frédéric en Christelle jarenlang aan het hoofd hadden gestaan van een bedrijf met honderd werknemers, wil het SPAR-ondernemerskoppel een uitdaging aangaan die meer persoonlijkheid en gezelligheid uitstraalt.

We kiezen voor korte circuits en lokale producten, en zetten in op ultraverse producten.

Lokale producten zijn zonder twijfel het paradepaardje van de nieuwe Spar-winkel in Gaurain. Frédéric en Christelle werken samen met verschillende lokale leveranciers. "Ons eendenvlees komt bijvoorbeeld van een plaatselijke leverancier. We bieden ook zuivel-, tuinbouw- en andere producten aan van lokale kwekers en producenten."

Milieubewust

Net als de andere winkelformules van Colruyt Group hecht Spar veel belang aan duurzaam bouwen, met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Ook in Spar Gaurain is volop de milieubewuste kaart getrokken. Het nieuwe koelsysteem en de gekozen verlichting zijn energiezuinig en het dak is bedekt met zonnepanelen. Er is ook een warmterecuperatiesysteem geïnstalleerd. 

Meer informatie

  • Spar Gaurain: Rue du bois 49, 7530 Gaurain
  • Frédéric Delplanque & Christelle Amez, zelfstandig ondernemers Spar Gaurain