Tags Opening

Opening Spar Lier

Op donderdag 17 november heropent Spar Lier de deuren als een Spar Colruyt Group winkel. De winkel werd in april overgenomen door zaakvoerders Steven Stouten en Tim Anthonis en werd omgebouwd tot een duurzame en moderne buurtwinkel waar klanten terecht kunnen voor lekker verse producten. 

Een volledig vernieuwde en gezellige buurtwinkel

Nog meer vers

Bij een nieuw concept hoort een nieuwe indeling met een uitgebreider assortiment. In de nieuwe winkel komen de klanten binnen in de bakkerij-afdeling, om dan langs de kaas en charcuterie naar de groenten- en fruit-, beenhouwerij- en traiteurafdelingen te gaan. “Dit volgt eigenlijk het verloop van de dag waarbij je ook begint met het ontbijt, daarna de lunch en uiteindelijk het diner”, legt zaakvoerder Tim Anthonis uit. 

Bij Spar Lier staan kwaliteit en versheid voorop. Ze voorzien een groot aanbod aan traiteur- en vleesspecialiteiten en bieden bovendien dagvers brood van de warme bakker en ter plaatse versneden kaas en charcuterie aan. “Ook met de feestdagen in zicht zijn er typische en lekkere eindejaarsspecialiteiten bij ons te vinden”, zegt mede-zaakvoerder Steven Stouten. Kortom, de klanten kunnen er terecht voor alles wat ze nodig hebben om een lekker verse maaltijd te bereiden.

Spar Lier sluit zich aan bij de Spar Colruyt Group-familie. Dat staat garant voor fijn winkelen met een focus op vers, duurzaam en lokaal. Het team heet iedereen dan ook graag welkom vanaf 17 november in de vernieuwde winkel op de Eeuwfeestlaan 74. 

De winkel was toe aan een grondige opknapbeurt. Tussen 13 oktober en 16 november kreeg hij dan ook een totale make-over. Zowel de gevel als het interieur werden flink onder handen genomen. Zo werd er gewerkt met lagere meubels om een opener gevoel te creëren en geeft de afwerking met hout de winkel een extra warm en huiselijk effect.

spar-lier.jpg

Zakenpartners en kameraden

Ondernemers Steven Stouten en Tim Anthonis zijn zeker niet aan hun proefstuk toe. Steven werkt al sinds 1994 voor Spar: hij begon er als jobstudent in Spar Grootlo en nam deze in 2003 zelf over. Daarna kocht hij ook Spar Kessel, waar Tim in 2006 werkte als student en in 2009 vast begon als beenhouwer. De winkel in Kessel was in 2015 hun eerste winkel die werd omgebouwd volgens de nieuwe Spar Colruyt Group formule. Samen namen ze in 2009 ook nog Spar Schriek over. Begin volgend jaar staat ook de opening van Spar Wiekevorst op hun planning. 

We zijn geen familie van elkaar maar leiden onze winkels bijna als een familiebedrijf. Het feit dat ik peter ben van het jongste zoontje van Tim bewijst dat er een hechte vriendschap is, zowel zakelijk als daarbuiten.
Ondernemer Steven

Het duo wordt in Spar Lier bijgestaan door 15 vaste medewerkers, enkele flexi-jobbers en jobstudenten. Allemaal komen ze uit de streek.

Aandacht voor lokaal en duurzaam

Natuurlijk is er naast vers ook aandacht voor duurzaam en lokaal. In Spar Lier bieden ze al verschillende biologische producten aan. Ook op het vlak van lokale streekproducten zetten ze hun zoektocht continu verder. Er kan alvast gerekend worden op enkele lokale biertjes alsook verse rijstpap en ijs van uit de buurt.

Net als de andere winkelformules van Colruyt Group hecht Spar veel belang aan duurzaam bouwen, met een zo laag mogelijke milieu-impact. Ook in de winkel in Lier werken ze mee aan een duurzamere toekomst. Ze gebruiken er LED-verlichting en een veel milieuvriendelijker koelsysteem dat minder CO2 uitstoot. Bovendien wordt er in de winkel ook aan warmterecuperatie gedaan.

Feestelijke opening

Om de eerste boodschappen te kunnen doen in de winkel is het wachten tot 17 november, maar klanten zijn alvast van harte welkom op woensdag 16 november van 18 tot 21 u. voor een spetterende openingsreceptie. Zo kunnen ze de winkel verkennen terwijl ze genieten van een pakje friet met stoofvlees en een drankje. De medewerkers zijn natuurlijk ook aanwezig en maken maar al te graag tijd voor een praatje. 

Wie graag pizza eet is bovendien meer dan welkom op 17 november tussen 11 en 18 u. om te komen proeven van verse huisbereide pizza’s. Dankzij de speciale openingsfolder zijn er in de openingsweek heel wat mooie kortingen en gratis producten, alsook een heleboel fijne spaaracties en een bingospel met een mooie hoofdprijs.  

Meer informatie

  • Spar Lier: Eeuwfeestlaan 74, 2500 Lier
  • Steven Stouten en Tim Anthonis, zelfstandige ondernemers Spar Lier