Tags

Opening Spar Mechelen Lamot

Op vrijdag 3 november opent Spar Colruyt Group een tweede winkel in Mechelen, vlak bij het Lamot-congrescentrum.

De buurtsupermarkt is volledig ingericht in de stijl van de nieuwste generatie Spar-winkels, met veel aandacht voor duurzaamheid en lokale producten. Aan het roer staat Kristof Merckx, die er alvast naar uitkijkt om klanten te laten proeven van een prima klantenservice, een gezellige winkelervaring en de bekende Spar-kwaliteit.

Een supermarkt mogen runnen in het centrum van ‘mijn’ stad is een droom.

Een hart voor ondernemen

Spar Mechelen Lamot is de tweede Spar-winkel die ondernemer Kristof Merckx zal uitbaten.

Hij is dus zeker niet aan zijn proefstuk toe. Kristof: “Het was steeds mijn ambitie om verder te groeien. Bovendien zit ondernemen in mijn bloed. Mijn overgrootmoeder startte zo’n 110 jaar geleden een klein winkeltje op de hoek van de Dijkstraat en de Sint-Jan-Berchmansstraat.

De winkel was gespecialiseerd in koloniale waren en specerijen. Mijn grootvader en vader maakten er een kruidenier van en later in 1977 een superette op de Hombeeksesteenweg.”

Kristof Merckx

Snel en evenwichtig lunchen met Enjoy

Bij Spar Mechelen Lamot vinden klanten heel wat lokale producten, zoals de chocolade van Sjolaa, koffie van de Kaffefabrik, bieren van brouwerij Het Anker, seizoensgebonden groenten uit hoevewinkel ’t Hertsveld, brood van BroodNodig en Broodbroeders en nog veel meer. “We pakken ook uit met een afdeling Enjoy, een gloednieuw concept waar we erg in geloven”, vertelt Kristof enthousiast. “Klanten kunnen bij ons genieten van een evenwichtige lunch: een bowl of wrap die ze zelf mogen samenstellen.

Wie weinig tijd heeft, kan kiezen uit verschillende kant-en-klare bereidingen. Van soepen en smoothies tot shakshuka en havermout, er is voor iedereen wat wils. Voorlopig zijn we de enige Spar-winkel die deze service aanbiedt.” Met Enjoy wil Spar Colruyt Group een nieuwe service aanbieden die lokaal verder kan ontwikkeld worden op maat van de klant.  

Oog voor kwaliteit en duurzaamheid

Bij Spar Mechelen Lamot is iedereen welkom voor de dagelijkse boodschappen, groot of klein. Kristof wil dan ook dat mensen zich thuis kunnen voelen in de winkel. Kwaliteit en klantvriendelijkheid worden er hoog in het vaandel gedragen.

Net als de andere winkelformules van Colruyt Group hecht Spar veel belang aan duurzaam bouwen, met een zo laag mogelijke milieu-impact. Het koelsysteem is
splinternieuw en heeft een CO2-uitstoot die 90 % lager is in vergelijking met een traditionele koelinstallatie. Bovendien is de winkel voorzien info van energiezuinige ledverlichting en een warmtepomp en zijn alle koelmeubels met deuren afgesloten waardoor die minder kou verliezen.

Feestelijke opening en mooie kortingen

Voor boodschappen doen, is het wachten tot vrijdag 3 november, maar iedereen is op donderdag 2 november van 18 tot 21 uur al welkom op de feestelijke openingsreceptie. Klanten kunnen kennismaken met de nieuwe winkel terwijl ze genieten van een hapje en een drankje. Dankzij de speciale openingsfolder zijn er in de openingsweek ook heel wat mooie kortingen. 

Meer informatie

  • Spar Mechelen Lamot: Haverwerf 1, 2800 Mechelen
  • Tel: 015 45 91 40