Bewuster winkelen met de Eco-score

We kunnen een verschil maken door milieubewuster te consumeren. Om dat te vereenvoudigen en te stimuleren, lanceerde Colruyt Group als eerste Belgische retailer de Eco-score. 

De Eco-score helpt jou om in onze winkels milieubewuste keuzes te maken. Zo wordt het een stuk makkelijker om stap voor stap ecologischer te leven en te eten. En dat betekent goed nieuws voor de planeet .. en voor jou!

De Eco-twist

De Eco-twist, da’s met enkele kleine aanpassingen je favoriete gerechten milieubewuster klaarmaken. Dat doe je door op de Eco-score te letten.

Kies je voor producten met Eco-score A en B, dan heb je een positievere impact op het milieu. En daarvoor hoef je je recepten niet eens totaal om te gooien.

Twisten met appeltaart

Je kan deze heerlijke appeltaart ecologischer maken door de Boni scharreleieren (Eco-score D) te vervangen door een laagje Boni abrikozenconfituur (Eco-score A). Een kleine ingreep waardoor je niets inlevert op smaak, maar wel een stapje zet richting betere toekomst.  Smakelijk!

Hoe wordt de Eco-score berekend?

De berekening van de Eco-score houdt rekening met de hele weg die een voedingsproduct aflegt. Bij elke stap in die cyclus worden verschillende factoren geanalyseerd, zoals energiegebruik en luchtverontreiniging. Daarnaast kan een specifiek product ook extra plus- of minpunten krijgen op basis van onder meer de toegekende duurzaamheidslabels, de oorsprong van de ingrediënten en de recycleerbaarheid van de verpakking. Afhankelijk vande eindscore krijgt het product een letter- en kleurencode van A (groen, een lage  ecologische impact) tot E (rood, een hoge impact).

Eco-Score honing.jpg

Eco-score raadplegen?

Het is eenvoudig:

  1. Download de Xtra-app.
  2. Scan de barcode van je product.
  3. Ontdek de Eco-score.
headerbeeld-2.jpg

Meer weten over de Eco-Score?

Hoe wordt de Eco-score berekend? Wat is de voetafdruk van jouw winkelkar? En hoe kan je goed doen voor het milieu?

Ontdek het bij Colruyt Group