Gegrilde zalmfilet met krieltjessalade en boontjes

Kooktips
Slecht weer? Bak de zalm 2 à 3 min. aan elke kant in een pan tot net gaar.
Vis en noten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Voorbereiding:
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en kook 15 à 18 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Hak ondertussen het bieslook fijn.
-
Snij de augurken in kleine stukjes.
-
Meng de zure room met het bieslook, de augurken en 2 eetl. olijfolie. Meng onder de warme krielaardappelen en kruid met zwarte peper en zout.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Bereiding:
-
Kook de prinsessenbonen 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de sjalotten glazig.
-
Voeg de sjalotten toe aan de prinsessenbonen en bestrooi met de grofgehakte hazelnoten.
-
Kruid de zalmfilets aan beide kanten met zwarte peper en zout. Leg met de velkant naar beneden op een matig warme barbecue en grill enkele min. aan elke kant. De vis moet mooi gegrild en net gaar zijn.
-
Afwerking:
-
Serveer de zalm met de boontjes en de krieltjessalade.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
Inschrijven