Allergenen

Eieren , Vis , Gluten , Lactose , Melk en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij het groen van de preien en snij het preiwit stukken. Schil de aardappel en snij in stukken. Snij het groen van de radijzen, maar laat aan 4 stuks nog 1 cm groen. Snij alle radijzen in 2. Snipper de kervel fijn.

  2. Snij de komkommer in 16 linten met een dunschiller. Rol 8 komkommerlinten op. Snij de sjalot in stukken. Snij de korsten van de sneetjes brood.

  3. Verhit de olijfolie in een kookpot en roerbak de prei, de sjalot en de radijzen zonder groen 2 min. Voeg de aardappel en 1 L water toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Breng aan de kook en laat 20 min. sudderen.

  4. Meng intussen 2 eetl. ricotta met zwarte peper en bestrijk er 2 sneetjes brood mee. Bedek elk sneetje met de niet-opgerolde komkommerlinten en 2 sneetjes kippenwit. Bedek met de andere sneetjes brood. Snij elke boterham in 4 vierkantjes.

  5. Maak de spiesjes: prik op elk stokje een opgerold komkommerlint, een stukje boterham, een halve radijs met groen en herhaal nog eens. Maak zo 4 spiesjes.

  6. Voeg de rest van de ricotta toe aan de soep en mix glad. Kruid met peper. Schep de soep in 4 kommetjes, verdeel er de kervel over en werk af met het broodspiesje.